miercuri, 26 august 2009

Nutritionista, Madonna si Tramvaiul 41

Sa va explic. Cu nutritionista pe scurt ca merg bine. Am ajuns la 83,5 kg si mi-a zis ca mai scapam de 5 kg…va scot carnea de pui de dimineata si vedeti cu fructele ce faceti ca astea de la ora 16 sa nu fie prea dulci. Seara o supa si iaurt si ne evdem peste 3 saptamani! Urmatorul!

Si m-am dus la concert la Madonna. Lume multa, BGS peste tot, SMURD, jetoane, praf, Jandarmeria si chiar baietii discreti cu Audi A4! Fete, baieti, oameni trecuti de prima tinerete, copii, coada de 200 de persoane la Betty Ice si hotdog…o nebunie. Concertul incendiar trebuia sa inceapa la ora 21:00 si-a inceput cu 5 minute inainte de ora 22:00. Eu cred ca dezastrul de aici a inceput.

Si-a aparut Madonna....Lumini, ecrane gigantice, sunet deosebit, fete urcate pe umerii baietilor si pahare de bere date peste gat in fuga ca sa scape omu' de o grija in plus. Publicul cu mainile in aer…dar nu de fericire...ci sa faca poze cu telefonul mobil. Nu aplauda nimeni, nu urla nimeni iar versurile…parca erau toate melodiile in prima auditie - nu le stia nimeni. Prima melodie asa, a doua la fel – deja parea suspect. Noroc cu mortu' Michael Jackson care a facut el o lucrare asa ca prin minune si s-a arat la public cu fata de copil negru, adica cand era mic. Atunci a inceput lumea sa aplaude si sa bata din palme in aer asa cum fac strainii la ei la concerte. Da Madonna cu Frozen, da piesa cu Justin, aia cu Bonita si parca publicul mai misca ceva, ceva. La Ray of Light lumea deja dansa si mi-am adus aminte de Ulpia. Ei ii placea melodia asta. In fine, parea un concert care isi revine.

Dar ca sa vezi cum se strica treabaaaaaa. Madonna, cumsecade, aduce un taraf pe scena. Zice la public ca stie ea ca in Romania tiganii sunt discriminati, ca la fel patesc si homosexualii si ca nu e bine. Lumea atat astepta! Si-a inceput un huiduit si fluieratuuuuriiiii….Huiduiau nenica de nu-ti venea sa crezi. Unu din spatele meu zicea ca bine a facut Antonescu, altii injurau gaozarii si uite asa s-a manifestat lumea cu Madonna pe scena de ne-am facut de ras. Concertul era distrus. A mai intrebat femeia…Romania are you here? A mai bagat si treaba cu uuuuuuuuuuuu si apoi cu microfonul la public sa faca si puzderia uuuuuuuuuuuuuuuuu…dar nimic. Parca eram batuti in cap.

Bis? Ce bis domne ca a zis good bye si good bye a fost! In 5 secunde s-au aprins luminile si lumea era gramada la iesire. Pe drum, ca aveam de mers pana la masina, publicul discuta, isi dadea cu parerea la telefon. Unu’ ca a fost asa si pe dincolo, altul ca nu s-a auzit bine, ca la Rolling Stones a fost mai bine ca Michael Jackson e mai tare si uite numai comentarii d'astea. Si cand ziceam si eu ca e liniste, mai incepe unu' la telefon:...pai cum sa fie? Nu a fost prea bine, ma asteptam la mai mult, mai multa energie si show. La un moment dat a zis si de tigani ca au venit unii pe scena. Madonna cica sa ne purtam frumos cu ei. Pai sa vina Madonna cu mine in tramvaiul 41 si sa vada ea cum e cu tiganii. Sa vina si in Chitila si mai discutam dupa…
Acest articol e scris acum, la o ora dupa concert.

7 comentarii:

  1. rusinos ce s-a intamplat aseara si in acelasi timp foarte trist. O adunare de oameni foarte diferiti care stiau mai mult sau mai putin despre muzica madonnei si din pacate mult mai multi, care stiu prea putzin despre muzica in general. Mi s-a parut incredibil faptul ca am auzit comentarii de genu' "vreau sa imi cante Madonna cu Maria Lataretu".

    RăspundețiȘtergere
  2. bai,
    io zic ca e pacat ca se generalizeaza si cand li se ia apararea, dar si cand se arunca cu rahat...
    io zic ca e pacat ca imaginea lor in general e patata de niste specimene indaratnice si violente,
    io zic ca si imaginea noastra e patata...
    citeste pe yahoo news articolul ala in care populatia Roma (cool name, eim - Roma as in the city sau Roma as in Roma-nian) este asuprita si supusa violentelor in europa de est (alta generalizare...). acu sa dam si cifre: cati tigani au linsat romani, si cati romani au linsat tigani? nu le am, dar le simtim cu totii
    sanau, stii bine de ce zic - un om cu mintea la el si cu 7 ani de-acasa poate sa aiba orice nationalitate, ca va putea sa se faca respectat si sa fie perceput ca om cinstit si la locul lui...
    da, e adevarat ca e vorba de o lupta permanenta cu prejudecatile celor din jur. la fel se intampla si cand esti femeie, sau esti "prea" tanar, sau ai 45 de ani si cauti job... da, te lupti cu generalizarile, prejudecatile si cu toate cele.
    la Madonna mi-a fost rusine. pentru cei care au reactionat asa, pentru ea care a aratat ca un om destul de superficial, pentru documentaristii ei care au ajutat-o sa cam deaa cu oistea-n gard. pentru mine care gandesc o chestie si prea des intamplari personale ma mai dau inapoi un pas-doi, asa ca simt ca nu gresesc total cei care o huiduie pe Madonna.
    e un subiect sensibil, e un subiect vast, e prea emotional ca sa trantesti o fraza si sa zici ca schimbi opinia publica din Romania.
    noroc mult, sanau!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa fi huiduit multimea din cauza ca a fost facuta "rasista" pe nedrept?!?!
    Te-ai gandit si la varianata asta??!?! (exceptand 10-15 imbecili pt. ca astia exista si vor exista tot timpul - si merg si ei la concerte)

    RăspundețiȘtergere
  4. daca vrei sa te simti bine la un concert mai bine mergi intr-o tara in care oamenii stiu sa se bucure de asta...

    RăspundețiȘtergere
  5. ma pis pe ea de figuranta... sa ii dea sfaturi lu' fie-sa si fi-so ...
    dupa ce s-a vazut cu 5mil de euro in buzunar, intarzie ca nesimtita 1h, dupa 20de minute de cantat incepe sa raga (ca nu o mai tinea vocea) si cand i se scoala ei mai da si sfaturi antirasiste ... cand italieni (futui in inima de broscari infecti) ne bat si ne umilesc ca pe ultimii cacati ...

    in Roma nu a cantat pana acu? acolo nu "i s-a adus la cunostiinta" de actele rasiste?!

    RăspundețiȘtergere
  6. briceag,din fericire exista si la noi public pt concerte,putin da' bun si ala...sincer,trebuie sa fii naiv si sa nu fii ascultator de muzica ca sa iti imaginezi ca vreun concert de al madonnei ar fi macar ok!imi pare rau pt toti cei care au crezut ca va merita sa mergi la madonna ,dar in acelasi timp ma amuza gandul ca oamenii astia sunt chiar niste sclavi care isi arunca banii munciti pe un show MTV ieftin:)))))))e f trist...
    si pt cine nu crede ca se poate si la noi!ca te poti duce la un concert unde oamenii se bucura o data cu tine,canta o data cu formatia si nu sta ca la teatru,il invit sa se intereseze de peninsula 2009,25 august NIN...acela a fost THE HOLY MOMENT!

    RăspundețiȘtergere
  7. aninim, la madonna nu am fost, dar am fost la f multe concerte in romania, ultimile fiind mottorhead, moby, rolling stones, depeche mode etc. (merg la concerte din '91), si nu avem public pentru asa ceva, nu zic ce cred, zic din ce-am vazut iar tu (nu stiu cine esti) dai exemplu peninsula - scuza-ma, dar ala nu il poti cataloga la concerte in romania si iti zic si de ce: ala a fost un concert unguresc (sziget) unde era plin de straini deci nu se pune. alt eveniment a fost Teknival langa brasov unde erau mai multi straini decat romani si exemple mai sunt... ne vedem la ONELOVE fest, s-ar putea sa iasa f misto.
    PS: te pup marcel, freelove

    RăspundețiȘtergere