duminică, 30 august 2009

A Beautiful Mind

Imagineaza-ti ca…deodata ai afla ca oamenii…locurile si momentele cele mai importante din viata ta…nu au trecut…n-au murit, ci mai rau…n-au existat niciodata…

Cum ai face fata situatiei? Cat de repede ai accepta? Daca n-ai accepta, este asta tarie de caracter? Daca ai accepta inseamna ca esti slab sau tocmai asta te face puternic...? Fragilitatea lumii noastre interioare, adica viata din ganduri in care mai auzim uneori cate o melodie, seamana tare cu alergatul pe ghiata…zambesti, daca poti, te ridici, te scuturi si mergi mai departe. Eventual nu mai alergi. Degradarea realitatii insa se intampla treptat si trecerea timpului nu aduce schimbari semnificative, observabile, ba chiar uneori persista ideea de monotonie. Pana unde putem dezvolta o idee sau cat de departe putem avansa cu un plan si sa avem convingerea ca exista un drum inapoi, real? Cand ideile sau planurile astea de care vorbim sunt deosebite, speciale intr-un fel sau altul pentru noi sau pentru ceilalti, panta devine periculoasa. Mai mult, incepi sa alergi...
Sambata seara, pe Pro Cinema, am avut ocazia sa revad A Beautiful Mind (O minte sclipitoare) cu Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly si Christopher Plummer. Filmul este drama unui matematician pe numele sau John Nash.

2 comentarii:

  1. de multe ori ne specializam pe ce vrem, dar nu de multe ori ne specializam pe ceea ce putem face cel mai bine... insa se intampla sa avem vise si la le urmarim, sa le intoarcem pe toate fetele pana cand intr-un final incepe sa ne descopere secretele lui, sa ne absoarba intr-o munca care devine placere, hrana pentru suflet, dar asa cum spuneai mintea este fragila, dar chiar si asa se arunca cu capul inainte si descoperi ca poti intelege mai mult si mai bine lumea, ca poti sa ajuti pe cei din jur sa urce cu tine spre adevaruri revelatoare... insa lumea deja iti zambeste absent si pentru ei porti eticheta de "nebun"... se bucura de sanatatea lor mintala care ii tine in fata unor emisiuni TV infantile si ii plimba prin mall-ri sa-si cheltuiasca rodul muncii lor de zi cu zi. Amin

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi am facut la psihopatologie o intreaga prezentare power point despre acest film si colegii au fost super uimiti cand au aflat ca acest om exista si in realitate si ca povestea lui este intradevar adevarata.
    Inca o dovada ca daca vrei poti sa faci orice

    RăspundețiȘtergere