luni, 8 februarie 2010

Societatea din parcare

Ce surpriza placuta, chiar foarte placuta. Desi m-am pregatit sufeteste sa deszapesesc masina, cand am ajuns de dimineata in parcare, viscolul a lucrat pentru mine. Imi venea sa-i fac cu ochiul. Parca era ceva intre noi doi. Nici pic de zapada pe masina. Cod portocaliu my ass! Pornesc masina, dau cu spatele, trag stanga ca sa evit duba din dreapta si Fordul din stanga, ma uit atent in retro sa nu lovesc masina lu' vecinu' de palier, incet pe langa Logan-ul lu' Carolica (sa nu va asteptati sa va descriu un accident ca n-a fost cazul, asta asa ca sa va treaca emotia), intru cu spatele in locul 9 (vacant de cand s-a mutat sor'mea) si dau sa ies cu fata. Ce sa mai ies ca urcasem pe zapada si patinam. M-am uitat sa vad daca sunt vecini la geam ca sa se amuze. Nimeni... :)

58 de minute m-am chinuit. 58! In viata mea n-am patit asa. Din viteza m-am urcat pe zapada, rotile erau in aer si patinau, practic bura masinii era pe zapada. Rezervorul era aproape gol, adica masina usora, si 58 de minute am dat zapada. Cinci-zeci-si-opt-de-mi-nu-te! Ajungeam la Viena in timpul asta cu avionul. M-a luat transpiratia, nervii si durerea de spate! Un vecin cu cainele se plimba pe langa mine. Cainele ham-ham si nici nu s-a gandit sa puna si el mana sa impinga.

Am iesit cu mare greutate intr-un final, am rezolvat ce aveam de rezolvat si cand sa ma intorc acasa (a venit RDS-ul sa repare internetu'), inainte sa fac dreapta pe alee, pana la Auchan, imi imaginam dezastrul din parcare. Ca sa intru in parcare, tre' sa urc putin, e o rampa acolo. Vin cu viteza si ce sa urc ca zapada era aruncata exat in drumul meu. M-am blocat iar. Hai cu balans, nimic, da' cu spatele, nimic, da, da si iar da, nimic, nimic si iar nimic. Cand vad o femeie ma impingea. Mi-a venit rau. Lasati tanti ca ma descurc, saru'mana, lasati, lasati... ce era sa-i zic? Mai cu forta? Eu stiam ca dureaza o ora sa parchez si mi-era rusine de ea. Cand apare un vecin din '72. Cu asta din blocul '72 ne bateam cand eram mici. Ne bateam... impropriu zis. Noi urcam pe centrala si strigam in gura mare m@#& lu' aia din '72! Ei ne prindeau si ne bateau.

Parca la zapada am ramas. Vad ca impingea baiatu' din '72 si mai apare inca un dom, cred ca tot din '72, asta initial dadea zapada de pe locul lui. N-au reusit! Am coborat sa analizez situatia. Acum aveti rabdare ca o sa va zic eu alta data povestea pana la capat.

4 comentarii:

  1. sa vezi frustrare atunci cand dezapezesti juma de ora, te urci in masina ca sa pleci si trece plugu' si pune toata zapada la loc :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu zici ca v-ati batut acolo? D'aia iti cauti casa in centrul vechi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Societatea din parcare... bla bla bla bla bla si tot asa. Asta numesti tu postare fetit-o???

    RăspundețiȘtergere